SPLETNA REZERVACIJA

Krajinski park Logarska Dolina

Logarska dolina je ena najbolj slikovitih alpskih ledeniških dolin v Evropi in se zajeda v Kamniško-Savinjske Alpe s severa. Leta 1987 je bila razglašena za krajinski park s katerim upravljajo domačini. Kot del Solčavskega, ki je prejemnik naziva EDEN –  evropska destinacija odličnosti, sta v parku našla sožitje tradicija in narava in je lep primer trajnostnega razvoja.
Za uspešno upravljanje zavarovanega območja je park leta 2005 prejel nagrado CIPRA International, v natečaju Prihodnost v Alpah.


Turizem kot dodana vrednost kmetijstvu in gozdarstvu ponuja oddih v mirnem okolju krajinskega parka. Park s svojo okolico ponuja številne aktivnosti pohodništva, kolesarjenja, jahanja, fotolova, zimske rekreacije.

 

Tematska pot po Logarski dolini popelje obiskovalca skozi naravne lepote parka, ohranjeno tradicijo alpskega kmetovanja in sonaravnega gozdarjenja ter na več mestih ponuja tradicionalno kulinariko. Pot na prehodu doline v visokogorje doseže slap Rinka, enega najvišjih slapov v Sloveniji.

Slikovita strma pobočja, ki se iz doline dvigajo proti gorskim vrhovom, so prepredena s planinskimi potmi različnih težavnostnih stopenj. Urejene in označene poti vodijo do planinskih koč in naprej na vrhove Kamniško-Savinjskih Alp.

 

Osebna izkaznica

Lega: severni del osrednje Slovenije, Kamniško-Savinjske Alpe

Velikost: 2438 ha ( 24,38 km2 )

Naravni pomen: naravne vrednote: 43, park je v celoti ekološko pomembno območje, del območja Natura 2000

Mednarodni pomen:

- Prva nagrada v kategoriji zavarovanih območij na mednarodnem natečaju CIPRA – Prihodnost v Alpah 2005

- EDEN 2009 – Solčavska

 

info:

S parkom upravlja Občina Solčava

Telefon: +386(03)838 90 04 TIC Logarska dolina, +386(03)839 27 50 Občina Solčava

e-pošta: log.dolina@gmail.com, obcina@solcava.si | www: www.logarska-dolina.si

 

 

Green Globe
Green Globe