SPLETNA REZERVACIJA

Krajinski park Logarska Dolina

Osebna izkaznica

Lega: severni del osrednje Slovenije, Kamniško-Savinjske Alpe

Velikost: 2438 ha ( 24,38 km2 )

Naravni pomen: naravne vrednote: 43, park je v celoti ekološko pomembno območje, del območja Natura 2000

Mednarodni pomen:

- Prva nagrada v kategoriji zavarovanih območij na mednarodnem natečaju CIPRA – Prihodnost v Alpah 2005

- EDEN 2009 – Solčavska

info:

Uprava: Podjetje za razvoj Logarske doline, Logarska dolina d.o.o., Logarska dolina 9, 3335 Solčava, tel.: 03/838 90 04, telefaks: 03/838 90 03, mail: info@logarska.si, spletna stran: www.logarska-dolina.si

 

Logarska dolina je ena najbolj slikovitih alpskih ledeniških dolin v Evropi in se zajeda v Kamniško-Savinjske Alpe s severa. Leta 1987 je bila razglašena za krajinski park s katerim upravljajo domačini. Kot del Solčavskega, ki je prejemnik naziva EDEN – destinacija odličnosti, sta v parku našla sožitje tradicija in narava in je lep primer trajnostnega razvoja.

Turizem kot dodana vrednost kmetijstvu in gozdarstvu ponuja oddih v mirnem okolju krajinskega parka. Park s svojo okolico ponuja številne aktivnosti pohodništva, kolesarjenja, jahanja, fotolova, zimske rekreacije. Tematska pot po dolini popelje obiskovalca skozi naravne lepote parka, ohranjeno tradicijo alpskega kmetovanja in gozdarjenja ter na več mestih ponuja tradicionalno kulinariko.

 

Pot na prehodu doline v visokogorje, ki je prepredeno s planinskimi potmi različnih težavnostnih stopenj, doseže slap Rinka, enega najvišjih slapov v Sloveniji. Za uspešno upravljanje zavarovanega območja je park prejemnik nagrade CIPRA Prihodnost v Alpah.

Green Globe
Green Globe