SPLETNA REZERVACIJA

Turno smučanje

V zimskem času, ko sneg prekrije površje z belo odejo, ko se vsaj navidezno vse poenoti in ko se utrip prostora umiri, se tudi narava nežno povezne v zimski spanec. Pa vendar bela pobočja ne samevajo. Po njih se križkražem prepletajo stopinje živali z gazmi navdušenih pohodnikov, alpinistov ter turnih smučarjev, ki uživajo v zimskih radostih čudovitega gorskega sveta Kamniško-Savinjskih Alp.

 

Za turnosmučarske navdušence imamo pripravljeno prav posebno ponudbo in sicer eno izmed najlepših turnoskučarskih klasik Logarska dolina – Okrešelj – Savinjsko sedlo – Logarska dolina.

Turna smuka s Savinjskega sedla, ki leži med Križem (Koroška Rinka) in Mrzlo goro je najbolj priljubljen cilj turnih smučarjev v Logarski dolini. Iz doline se povzpnemo mimo slapu Rinka in Frischaufovega doma na Okrešlju. Pot nadaljujemo po čudoviti krnici, ki podarja prekrasne razglede na Tursko goro, Štajersko Rinko in Mrzlo goro. S sedla se v lepem vremenu vidijo avstrijske Visoke ture, Peca in velik del vrhov nad Jezerskim. Spust po smeri dostopa spada med najlepše v Savinjskih Alpah. Pod Turskim žlebom prečimo melišče pod Tursko goro in se podamo proti Pasjemu sedlu, ki leži pod Kamniškim sedlom. Od tam se spustimo pod severno steno Planjave v Logarski kot, kjer se iz doline še enkrat ozremo na sveže urezano smučino.

 

Datum: 20.12. do 27.05.

Opis poti: 

Parkirišče – Okrešelj 1 – 1,5 ure hoje

Okrešelj – Savinjsko sedlo 2-3 ure .

Smučanje 1-2 uri.

Predviden čas prihoda je v popoldanskem času.

Način prevoza: Osebni avto

Število vodenih: 4/vodnika

Cena vodenja: 60 EVROV/osebo

Tura je možna kadarkoli po dogovoru v dobrih razmerah.

Sodelujemo z izkušnimi in zanesljivimi gorskimi vodniki Alpguide.

Green Globe
Green Globe