Aktualno

Nepozabno velikonočno in prvomajsko doživetje v Logarski dolini z družino Plesnik

V pričakovanju pomladi in prihajajočih praznikov se tudi v družini Plesnik pripravljamo na skupno praznovanje z našimi gosti. Pripravili smo nepozaben program ob veliki noči in prvomajskih praznikih. V objemu gora in čudovite Logarske doline bomo skušali ustvariti edinstvene trenutke za vse, ki bodo nekaj časa preživeli praznike v naši družbi.

 

V Hotelu Plesnik, Hiši Ojstrica, Turistični kmetiji Plesnik in Eko hiši Na razpotju se bomo potrudili za gostoljubje in vsem tako poznano domače udobje.

 

Veselimo se skupnega ustvarjanja pirhov, tradicionalnega pohoda s košaricami na blagoslov jedi do kapelice Kristusa Kralja, velikonočne pojedine, večernega pohoda z baklami in mnogih drugih aktivnosti.

 

Več informacij na: info@plesnik.si ali na telefonski številki 03 839 23 00.

 

 

Odkrijte ajurvedske in joga pakete proti izgorelosti in stresu

Pobegnite vsakodnevnemu vrvežu in s pomočjo paketov za zdravljenje izgorelosti in proti stresu v Hotelu Plesnik poskrbite za celovito dobro počutje.

 

Izbirate lahko med jogijskim ali ajurvedskim oddihom. Podajte se na transformativno potovanje k dobremu počutju in poskrbite za svoje zdravje. Podrobnosti o posameznih programih so na voljo spodaj. 

Ajurvedski paket proti izgorelosti in stresu

Paket vključuje:

 • 3 nočitvi v enoposteljni sobi
 • polni penzion: zajtrk, lahko kosilo, večerja
 • začetni in končni posvet z našim strokovnjakom za ajurvedo
 • 1x joga + 1x meditacija
 • 2x ajurvedska masaža po dogovoru z našim specialistom, 60 min
 • 1x individualni pogovor s certificiranim psihoterapevtom in skupna delavnica
 • neomejena uporaba Alpskega eko wellnessa, uporaba kopalnih plaščev, brisač za spa in savno

*Doplačilo: - turistična taksa: 2 € na osebo na dan, prijavnina: 2,50 € na osebo.

Paket lahko rezervirate kadarkoli posamično ali za skupino. Maksimalno število oseb v primeru skupin na posamezen termin: 6

 

Cena na osebo: 1.170 € (oktober-maj), 1.260 € (junij-september)

 

Oglejte si tudi pester nabor številnih drugih ajurvedskih paketov, ki so vam skozi celotno leto na voljo v Hotelu Plesnik.

 

Klik do ostalih programov

Jogijski paket proti izgorelosti in stresu

Paket vključuje:

 • 3x nočitev v enoposteljni sobi
 • polni penzion: zajtrk, lahko kosilo, večerja
 • začetni in končni posvet s našim strokovnjakom za ajurvedo
 • Prakruthi analiza (specialist ajurvede diagnosticira vašo telesno konstitucijo)
 • 1x individualni pogovor s certificiranim psihoterapevtom in skupna delavnica
 • 2x joga vsak dan, ki vključuje asane (položaje telesa), pranayamo (dihalne tehnike), joga nidro in dhyano (meditacijo), petje Aum, Surya in Chandra Namaskara (pozdravi Soncu in Luni)
 • 1x ajurvedska masaža, 40 min

 

*Doplačilo: turistična taksa: 2 € na osebo na dan, prijavnina: 2,50 € na osebo

Paket lahko rezervirate kadarkoli posamično ali za skupino.

Maksimalno število oseb v primeru skupin na posamezen termin: 6

 

Cena na osebo: 927 € (oktober-maj), 1047 € (junij-september)

 

Oglejte si tudi pester nabor številnih drugih jogijskih paketov in delavnic, ki so vam skozi celotno leto na voljo v Hotelu Plesnik.

 

Klik do ostalih programov

 

Koristne informacije za obiskovalce Logarske doline in goste hotela Plesnik

Kako do nas

Opis poti

 

Ljubljana - Logarska dolina

Peljete se po avtocesti - smer Celje/Maribor

Na izvozu Šentrupert zavijete dol iz avtoceste proti Mozirju

Ves čas se peljete po glavni cesti mimo Mozirja - Ljubno ob Savinji - Luče ob Savinji - Solčava - Logarska dolina

 

Maribor/Celje - Logarska dolina

Peljete se po avtocesti - smer Ljubljana

Na izvozu Šentrupert zavijete dol iz avtoceste proti Mozirju

Ves čas se peljete po glavni cesti mimo Mozirja - Ljubno ob Savinji - Luče ob Savinji - Solčava - Logarska dolina

Aktivnosti v okolici

 

Pohodništvo in planinarjenje

 

Logarska dolina je raj za ljubitelje neokrnjene narave in aktivnih doživetij in idealno izhodišče za daljše ali krajše izlete, ki razkrivajo prečudovite razglede na okoliške vrhove in obsežne travnike. Vabimo vas, da se sprehodite do slapu Rinka ali pa slapišča Palenk, le streljaj od hotela Plesnik. Če želite, pa se lahko na sprehod odpravite tudi po Solčavski panoramski cesti ali pa obiščete izvir Črne, ki je ime dobila po temnih glinah, ki se nahajajo v strugi. Čeprav nekatere pohodne in planinske še vedno ostajajo zaprte, je dostop do Klemenče jame, Plesnikove planine in Okrešlja očiščen. Tam se nahaja tudi koča, kjer se boste lahko dodobra okrepčali in se naužili impresivnih razgledov na okoliške hribe in vršace. V bližini koče se nahaja tudi najdebelejši macesen v Sloveniji, ki raste že nekaj stoletij in se ponaša z mogočnim obsegom 464 cm.

 

Kolesarjenje

 

V Logarski dolini in okolici je veliko možnosti za kolesarjenje - tako za sproščeno ravninsko kolesarje kot tudi za nekoliko zahtevnejše. Za kolesarjenje primerna glavna cesta, ki od vstopa v park vodi do parkirišča pod slapom Rinka. Zanimiva je tudi izjemno razgibana kolesarska pot po atraktivni panoramski cesti, ki vas popelje iz Solčave do Podolševe in mimo Logarske doline nazaj v Solčavo. Panoramska cesta se povezuje tudi s kolesarskimi potmi proti Črni na Koroškem in proti Pavličevemu sedlu. Od tu lahko kolesarite v Železno Kaplo in se pridružite kolesarskim potem v Avstriji ali pa se mimo Jezerskega spopadete s traso maratona Alpe, ki zaokrožuje Kamniško-Savinjske Alpe. V kolikor pridete v Logarsko dolino brez svojega kolesa, v hotelu Plesnik nudimo tudi izposojo gorskih in e-koles.

 

Programi za krepitev zdravja in sprostitev

 

Hotel Plesnik, ki se ponaša z več kot 80-letno tradicijo trajnostne turistične ponudbe, je prava pravcata oaza miru, kjer se z alpskih eko wellnessom lahko razvajate v objemu neokrnjene narave. Hotelski wellness sestavljajo štirje sklopi, kjer lahko uživate v savni, se prepustite ajurvedski masaži ali pa zaplavate v naravnem ribniku, kjer se boste obkroženi z energijami narave dodobra sprostili. Obenem v hotelu ves čas organiziramo številne programe joge in meditacije, s katerimi boste okrepili svoje zdravje in poskrbeli za dobro počutje. Če prištejemo še izjemno lokalno kulinariku, kjer kraljujejo lokalna in ekološka živila, je razlogov za oddih v hotelu Plesnik resnično veliko. Kontaktirajte nas za več informacij in se podajte naproti novim nepozabnim doživetjem v objemu neokrnjene narave.

5. junij

Iščete nove izzive? Pridružite se nam! Morda iščemo prav vas.

Morda vas bo ta objava nagovorila. Priznati moramo, da si to želimo.

 

Morda ravno iščete nove izzive v življenju.

 

Morda bi radi spremenili poklicno smer ali pa nadgradili obstoječo.

 

Morda ste samo naveličani službe, ki jo imate sedaj.

 

Morda si želite novih izzivov. 

 

Morda pa ste si od nekdaj želeli delati v butičnem hotelu sredi neokrnjene narave, kjer je trajnost dobila svoje ime.

 

Morda iščemo prav vas...

 

Morda je bila vaša prva misel ob branju te objave, "škoda, ker ne delam v turizmu".

 

Sporočamo vam, da morda to za vas to ni ovira. V Hotelu Plesnik znamo prisluhniti dobrim zgodbam in idejam. Verjamemo, da smo turizem ljudje, zato želimo k sodelovanju povabiti vse, ki verjamejo, da lahko dobrinesejo k nadgradnji naše trajnostne in butične zgodbe v osrčju Logarske doline. 

 

Vabimo vas, da nam pošljete življenjepis, opišete svoje izkušnje in namignete, katero delovno mesto bi vas utegnilo zanimati. Izkušnje so seveda zaželjene, še zdaleč pa niso pogoj. Navdušite nas s svojo zgodbo, predstavite svojo vizijo in obljubimo, da vas bomo navdušili nazaj. 

 

Morda pa je prav danes dan za nove začetke!

 

Klik do sanjske priložnosti

 

Ponedeljek, 8. maj

Poletni jogijski oddih v objemu mogočnih gora? Zakaj pa ne!

Hotel Plesnik slovi kot oaza miru in sprostitve, kraj, kjer človek najde spokojnost in se lahko vrne k sebi. Izjemne naravne danosti, ki obdajajo hotel, samo dodatno stimulirajo pretok energije in omogočajo popoln detoks v objemu neokrnjene narave, daleč stran od ponorelega sveta.

 

Ali ste vedeli, da v Hotelu Plesnik že vrsto let skozi celo leto potekajo številne jogijske delavnice in izobraževanja? Sodelujemo s priznanimi mojstri in vaditelji joge, ki vam bodo odstrli vpogled v svet joge in vas popeljali

 

Oglejte si datume aktualnih delavnic in si zagotovite vstopnico v lepše in bolj zdravo življenje!

 

Klik do aktualnih jogijskih delavnic

28. april

Termini za majski sadhana jogijski oddih se polnijo! Pohitite s prijavo...

Mesta za udeležbo na prvem terminu sadhana jogijskega oddiha, ki bo potekal od 18.  do 21. maja 2023 v hotelu Plesnik, se hitro polnijo. Ne odlašajte s prijavo in si dovolite odmik od napornega sodobnega življenja.

 

Tridnevni umik s sadhana jogo vam bo pomagal spoznati, da joga ni cilj, temveč pot. Uskladite se s svojim najvišjim jazom, izoblikujte svoje perspektive in poglobite svojo prakso joge.

 

Več o programih

 

 

15. april

Še ne veste, kam na prvomajski oddih?

Vabimo vas, da nas obiščete v hotelu Plesnik. Za vas smo pripravili poseben program s kresovanjem pod Alpami, lahko pa boste uživali tudi v različnih aktivnostih v naravi ali pa si ogledali naravne in kulturne znamenitosti v okolici.

 

Dvodnevni oddih s pestrim spremljevalnim programom vam je med prvomajskimi prazniki na voljo že od 314 € po osebi. Za več informacij nas kontaktirajte. 

 

Klik do obrazca

 

Green Globe
Green Globe