SPLETNA REZERVACIJA

Hotel

Poletna svežina. Zimska pravljična idila. V soncu ali mesečini je Hotel Plesnik**** oaza miru, prostor za počitek, hotel za razvajanje gostov, hiša za uživanje.

Zgodba o kraljih in Savinjskem želodcu

 

Jugoslovanski kralj Aleksander, ki je imel v Bohinjski Bistrici svojo lovsko rezidenco, je avgusta leta 1932 prišel v družbi z angleškim kraljem Jurijem V. preko Kamniškega sedla v Logarsko dolino. Skupaj s spremstvom sta se ustavila v hotelu Plesnik pri hotelirju Francu Plesniku in si med drugim izdatno privoščila tudi savinjski želodec...

O našem hotelu danes

 

HOTEL PLESNIK je alpski hotel v osrčju krajinskega parka, v katerem se boste počutili kot doma. Smo mali družinski butični hotel z več kot 80 letno tradicijo v hotelirstvu.

 

Ko pripravljamo ponudbo za vas, skušamo vključiti tudi doživetje destinacije z lokalnimi izdelki. Naša neprecenljiva lokacija z izjemnimi pogledi na vršace Kamniško-Savinjskih Alp, prijazno osebje in kakovostne storitve so nam omogočili, da smo gostili tako predsednike, predsednike vlade, kot tudi pomembne mednarodne dogodke.

Naš cilj je zadovoljiti gosta in to poskušamo doseči s trajnostjo, tradicijo in lokalno povezanostjo. Kot član Kongresnega urada Slovenije se neprestano izobražujemo, sledimo trendom in sodelujemo na tekmovanjih. Že tretjič zapored smo bili izbrani med 10 najboljših butičnih hotelov in prejeli Meeting star award, nagrado za izjemne dosežke na področju tržnega komuniciranja destinacij, kongresov, dogodkov in kongresnih ponudnikov v jugovzhodni Evropi po izboru revije Kongres.

Ker nam neokrnjena narava veliko pomeni, smo tudi pri prenovi wellnessa sledili trajnostnemu razvoju in ohranjanju okolja. Gostom lahko od poletja 2016 dalje ponudimo pravo razvajanje v alpskem wellnessu. Na voljo so različne savne, whirlpool z masažnimi sedeži, zunanji naravni bazen in prostor za počivanje in panoramsko steno in pogledom na vrhove Kamniško-Savinjskih Alp. V sklopu wellnessa organiziramo tudi programe joge in meditacije za sprostitev.

Kakovostna hrana s svežimi lokalnimi izdelki predstavlja pomembno vrednoto za naše goste. Kuhinja za pripravo hrane skoraj ne uporablja umetnih dodatkov in ojačevalcev okusa, ampak se trudi, da je gostje lahko okušajo dobrote sosednjih kmetij med obroki.

Na voljo je vrsta doživetij, ki jih animatorji pripravljajo za poslovne skupine: vse od pastirskih, kmečkih in lovskih iger pa do unikatnih in inovativnih odprav z IFMGA gorskimi vodniki po prelazih Kamniško-Savinjskih Alp. Za ostale ljubitelje narave pa je na voljo tudi šola kajaka, vožnja z raftom, raziskovanje arheoloških in snežnih jam, kolesarjenje po Solčavski panoramski cesti, ki se vije na 1.200 m nadmorske višine, offroad vožnja z štirikolesniki po skritih kotičkih Logarske doline, lokostrelstvo, nočni sprehodi z baklami do Olcarske bajte, tekmovanje ekip v peki kruha, delavnice polstenja ovčje volne in še več bi se našlo.

Pogoji za poslovna srečanja so popolna: klimatizirane konferenčne dvorane z opremo za projeciranje in ozvočenjem ter fiksnim optičnim internetom s hitrostjo 30/30 Mb/s. In še najpomembnejše – velika okna zagotavljajo tudi dnevno svetlobo.

 

Vabljeni v naš mali raj v osrčju Kamniško-Savinjskih Alp!

Green Globe
Green Globe