SPLETNA REZERVACIJA

Hotel

Poletna svežina. Zimska pravljična idila. V soncu ali mesečini je Hotel Plesnik oaza miru, prostor za počitek in razvajanje vseh čutov, kamor se številni radi vračajo.

Družinsko voden butični hotel z več kot 80-letno tradicijo, leži v osrčju Logarske doline. 

Ob obisku vas bodo očarali izjemni pogledi na vršace Kamniško-Savinjskih Alp,

prijazno osebje in vrhunske storitve,  ki so v ta alpski hotel privabili že številne eminentne goste.

Hotel je priljubljen tudi pri poslovnih gostih, saj razpolaga s konferenčnimi kapacitetami in zanimivim naborom aktivnosti, ki obljubljajo nepozabna in edinstvena doživetja.

 

Hotel Plesnik leži v osrčju krajinskega parka in kot tak nudi številne možnosti za doživetja v naravi in za odkrivanje kulturne dediščine območja. Tu se tradicija prepleta s sodobnim ustvarjalnim navdihom in trajnostnim življenjskim slogom, kar se odraža v številnih lokalnih izdelkih.

Enako velja za gastronomijo. S poudarkom na sezonskosti in svežih lokalnih sestavinah ter s pristnimi okusi želimo gostom približati zgodbe naših krajev in jih skozi vrhunske jedi seznaniti z izjemnimi naravnimi danostmi okolja.

 

Narava je tisto, kar nam daje moč, zato zgodbo hotela gradimo na trdnih trajnostnih temeljih in skrbimo za ohranjanje okolja prav v vseh segmentih. Tudi pri prenovi wellnessa smo sledili smernicam trajnostne gradnje in varstva okolja, wellness pa oblikovali tako, da je gost v neposrednem kontaktu z naravo, ki ga obdaja. Alpski eko wellness tako ne postreže le z vrhunskimi storitvami, temveč tudi s panoramskimi razgledi na Kamniško-Savinjske Alpe, ki kar kličejo k skrbi za dobro počutje in zdravje. V objemu narave se tako lahko predajate lepotam narave, se podate na kneipovo boso pot in odkrivate energetske točke Logarske doline. V sklopu wellnessa organiziramo tudi programe joge in meditacije za sprostitev ter ajurvedske in druge programe za zmanjševanje stresa, krepitev zdravja in dobro počutje.

Hotel Plesnik je tudi odlično izhodišče za ljubitelje narave in športne navdušence, ravnodušni pa ne bodo ostali niti ljubitelji zgodovine. Poleg številnih pohodniških poti, ki razkrivajo izjemne razglede, se lahko po reki Savinji spustite z raftom ali kajakom, raziskujete Snežno jamo v Raduhi ali pa se odpravite na kolesarjenje po Solčavski panoramski cesti. Žilica za raziskovanje preteklosti se bo zganila ob obisku Potočke zijalke – arheološke postojanke iz ledene dobe, bogato tradicijo pa boste odkrivali med peko kruha ali ob delavnicah polstenja ovčje volne.

 

Ponosni smo na številne nagrade in priznanja, ki pričajo o vrhunskih in kvalitetnih storitvah ter nepozabnih doživetjih, ki so jih deležni naši gostje. Hotel Plesnik je bil že tretjič zapored izbran med 10 najboljših butičnih hotelov , po izboru revije Kongres pa smo prejeli tudi Meeting star award, nagrado za izjemne dosežke na področju tržnega komuniciranja destinacij, kongresov, dogodkov in kongresnih ponudnikov v jugovzhodni Evropi. Kot trajnostno naravnan hotel smo tudi del Zelene sheme slovenskega turizma, ki pod krovno znamko Slovenia Green združuje vse, ki si prizadevamo za trajnostni razvoj turizma v Sloveniji.

 

Obiščite nas in z nami odkrivajte raj v osrčju Kamniško-Savinjskih Alp!

 

 
Green Globe
Green Globe