SPLETNA REZERVACIJA

Hotel

Poletna svežina. Zimska pravljična idila. V soncu ali mesečini je Hotel Plesnik**** oaza miru, prostor za počitek, hotel za razvajanje gostov, hiša za uživanje.

Zgodba o kraljih in Savinjskem želodcu

Jugoslovanski kralj Aleksander, ki je imel v Kamniški Bistrici svojo lovsko rezidenco, je avgusta leta 1932 prišel v družbi z angleškim kraljem Jurijem V. preko Kamniškega sedla v Logarsko dolino. Skupaj s spremstvom sta se ustavila v hotelu Plesnik pri hotelirju Francu Plesniku in si med drugim izdatno privoščila tudi savinjski želodec. Zgodbo o savinjskem želodcu in kraljih najdete v Kraljevi sobi.

O našem hotelu danes

Družinsko voden butični hotel z več kot 80 letno tradicijo, alpski hotel v osrčju krajinskega parka, kjer se počutite kot doma.

Neprecenljiva lokacija z izjemnimi pogledi na vršace Kamniško-Savinjskih Alp,

prijazno osebje in kakovostne storitve so privabili v Logarsko dolino ugledne goste.

S ponosom smo gostili predsednike držav, predsednike vlad

in goste pomembnih mednarodnih dogodkov.

 

Že tretjič zapored je bil hotel Plesnik izbran med 10 najboljših butičnih hotelov. Po izboru revije Kongres smo prejeli Meeting star award, nagrado za izjemne dosežke na področju tržnega komuniciranja destinacij, kongresov, dogodkov in kongresnih ponudnikov v jugovzhodni Evropi. Kot partner Kongresnega urada Slovenije se neprestano izobražujemo, sledimo trendom in sodelujemo na tekmovanjih.

 

 

Udobno bivanje v domačem ambientu hotela Plesnik dopolnjujemo z doživetji narave in dediščine območja. V zadovoljstvo naših gostov se tradicija v lokalnih izdelkih prepleta s sodobnim ustvarjalnim navdihom in trajnostnim življenjskim slogom.

 

Kakovostna hrana s svežimi lokalnimi izdelki predstavlja pomembno vrednoto za naše goste. Kuharji pri pripravi hrane skoraj ne uporabljajo umetnih dodatkov in ojačevalcev okusa. Gostom skušajo približati pristnost okusov dobrot sosednjih kmetij s sodobnim pridihom.

 

Ker nam narava veliko pomeni in želimo prispevati k njenemu ohranjanju, smo tudi pri prenovi wellnessa sledili smernicam trajnostne gradnje in varstva okolja. Gostom tako od poletja 2016 nudimo razvajanje v alpskem eko wellnessu. Ob različnih savnah, whirlpoolu z masažnimi sedeži in zunanjem naravnem bazenu se velneški del zaokroži v prostoru za počivanje s panoramsko steno in pogledom na vrhove Kamniško-Savinjskih Alp. Kar nas tudi fizično pritegne v objem narave z urejenimi prostori za meditacijo, na kneipovo boso pot in energetske točke Logarske doline. V sklopu wellnessa organiziramo programe joge in meditacije za sprostitev ter ajurvedske in druge programe za zmanjševanje stresa, krepitev zdravja in dobro počutje.

 

Za ljubitelje narave so poleg sprehodov in planinskih pohodov privlačne vožnje z raftom ali kajakom, raziskovanje Snežne jame v Raduhi ali kolesarjenje po Solčavski panoramski cesti na 1.200 m nadmorske višine.

Žilica za raziskovanje preteklosti se bo zganila ob obisku Potočke zijalke - arheološke postojanke iz ledene dobe, med nočnimi sprehodi z baklami ob lokalnih zgodbah, med tekmovanjem ekip v peki kruha ali ob delavnicah polstenja ovčje volne.

Skupinam poslovnih gostov je na voljo cela vrsta doživetij z lokalnimi animatorji, ki na zabaven, sproščujoč način predstavljajo dediščino in zanimivosti okolja. Na turah z gorskimi vodniki (IFMGA) pa lahko gostje začutijo veličastje narave in svobode, ko Kamniško-Savinjske Alpe zajmeš s polnimi pljuči.

 

Svetlobo gorskega dne lahko spustimo tudi v klimatizirane konferenčne dvorane, ki so opremljene za vrhunska poslovna srečanja s projektorji, ozvočenjem, optičnim internetom in drugo potrebno opremo.

 

Vabljeni v naš mali Logarski raj v osrčju Kamniško-Savinjskih Alp!

Green Globe
Green Globe