SPLETNA REZERVACIJA

Hotel

Poletna svežina. Zimska pravljična idila. V soncu ali mesečini je Hotel Plesnik**** oaza miru, prostor za počitek, hotel za razvajanje gostov, hiša za uživanje.

Zgodbo govori: Martina Plesnik, lastnica Hotela Plesnik, zgrajenega 1995

 

Rojena sem dne, 28.10.1947 v Logarski dolini v Sloveniji. Strokovnjaki pravijo, da je to ena najlepših dolin v Evropi. Na majhnem področju so se tukaj nakopičili številni naravni biseri. Z gozdom pokriti vrhovi, visoki vršaci preko 2000 m in različni slapovi oblikujejo harmonijo pokrajine. Že kot otrok sem se srečala s turizmom, doma smo namreč imeli penzion z 5 sobami, restavracijo in kmetijo. Danes živim v Veldenu v Avstriji.

 

"Turizem oblikuje življenje naše celotne družine."

 

Moji starši so imeli že pred 2. svetovno vojno (do leta 1939) hotel s 60 sobami in restavracijo. Moj oče svoje velike vizije v turizmu žal ni uspel uresničiti. Imel je že kompletno pripravljene načrte za turistični center v Logarski dolini s kino dvorano, avtobusnim parkom in rekreacijskim centrom. Te ideje mu je prekrižala 2. svetovna vojna ter socialistični sistem v novi Jugoslaviji.

Med vojno so bili hotel in vsa kmečka poslopja požgana, ostale so le ruševine, en pisalni stroj, radio in načrti, ki jih je moj oče zakopal. Zemlja je bila v večini nacionalizirana. Očetu je bilo dovoljeno zgraditi le hišo za starše in nato gostinsko poslopje s 5 sobami in restavracijo, kjer smo kasneje živeli mi, to so moji straši, pet otrok in naša babica. Povojni časi niso bili enostavni, v socializmu pa je bil tudi omejen personal, tako da smo vsi delali v gostinstvu in na kmetiji. Turizem v tem času je bil precej drugačen. Sezona je bila le 3 mesece, predvsem pa je bilo pomembno izletništvo. Leta 1952 nas je obiskal celo predsednik jugoslovanske države Josip Broz Tito. Z mojim starim očetom Francem Plesnikom sta odšla tudi na lov.

To je bil moj začetek v turizmu, ki ni imel možnosti za razvoj, saj majhen penzion ne bi mogel preživeti večje družine. Odšla sem v München, kjer sem spoznala mojega življenjskega partnerja Koulen Horsta in si ustvarila mojo poslovno kariero na kozmetičnem področju z internacionalnimi firmami, kakor tudi mojo lastno dekorativno linijo predvsem na vzhodnih trgih.

Leta 1991 se je Slovenija osamosvojila in vrnjeno nam je bilo vzeto zemljišče v Logarski dolini. Takoj sem videla priložnost, da uresničim velike želje mojega ljubega očeta, ki je žal med tem umrl, ponovno zgraditi hotel s 32 sobami, restavracijo in wellnesom. Pozneje smo dokupili tudi Vilo Palenk z 11 sobami in dogradili konferenčni center. Hotel smo odprli leta 1995 in z uspehom pridobili tako petične goste, kakor tudi veliko internacionalne politike. Turizem je povezal celotno družino, to je nas pet otrok z njihovimi nasledniki in razvili smo majhen turistični center. Brat Darko in njegov sin Gregor se ukvarjata s turizmom na kmetiji Plesnik, moja sestra Dragica in njen sin Primož s Penzionom Na Razpotju, moj nečak Franci pa s Penzionom Ojstrica. Sestra Marjana in Darko sta povezana s hotelom, ki ga danes uspešno vodi moja nečakinja Nina Plesnik z njenim življenjskim partnerjem Brdar Nenadom. Tudi brat, ki je živel v Kranju, si je naredil bar, ki je danes pod vodstvom njegovega sina Darka in njegove življenjske partnerice Tadeje.

Turizem me je spremljal vse življenje. V času moje aktivnosti v moji kozmetični karieri sem bila stalno na poti med Parizom in vzhodom ter tudi daljnim vzhodom, kjer je bil angažiran moj življenjski partner Horst. Imela sem priložnost prepotovani velik del sveta in vedno sem se trudila, da sem bila v dobro organiziranih hotelih in tako spremljala njihovo dejavnost. Nikoli nisem pozabila zgodb moje babice Taje, ki je že pred 2. sv. vojno bila pogosto v luksuznem hotelu Negresco v Nizi, ki so bile tudi moje sanje. Turizem se je od takrat pa do danes zelo spremenil na vseh področjih. Danes so gosti veliko bolj zahtevni, kar pomeni povsem nov izziv. To pa ne pomeni, da je turizem izgubil svoj čar.

Gospodarska kriza v Sloveniji je prizadela tudi nas, vendar nismo izgubili volje in naše vizije. Čaka nas se veliko dela, radi bi izboljšali kakovost turizma na našem področju z izobraževanjem osebja, obenem pa se trudimo, da bi bili naši gostje s storitvami zadovoljni in bi se pri nas dobro počutili.

V letu 2016 smo obnovili naš wellnes center in zgradili zunanji naravni bazen. Za prihodnost imamo še veliko načrtov, ki jih bo nadaljevala naslednja generacija.

 

"Naše srce bije za turizem."

Zgodba o kraljih in Savinjskem želodcu

 

Jugoslovanski kralj Aleksander, ki je imel v Bohinjski Bistrici svojo lovsko rezidenco, je avgusta leta 1932 prišel v družbi z angleškim kraljem Jurijem V. preko Kamniškega sedla v Logarsko dolino. Skupaj s spremstvom sta se ustavila v hotelu Plesnik pri hotelirju Francu Plesniku in si med drugim izdatno privoščila tudi savinjski želodec...

O našem hotelu danes

 

HOTEL PLESNIK je alpski hotel v osrčju krajinskega parka, v katerem se boste počutili kot doma. Smo mali družinski butični hotel z več kot 80 letno tradicijo v hotelirstvu.

 

Ko pripravljamo ponudbo za vas, skušamo vključiti tudi doživetje destinacije z lokalnimi izdelki. Naša neprecenljiva lokacija z izjemnimi pogledi na vršace Kamniško-Savinjskih Alp, prijazno osebje in kakovostne storitve so nam omogočili, da smo gostili tako predsednike, predsednike vlade, kot tudi pomembne mednarodne dogodke.

Naš cilj je zadovoljiti gosta in to poskušamo doseči s trajnostjo, tradicijo in lokalno povezanostjo. Kot član Kongresnega urada Slovenije se neprestano izobražujemo, sledimo trendom in sodelujemo na tekmovanjih. Že tretjič zapored smo bili izbrani med 10 najboljših butičnih hotelov in prejeli Meeting star award, nagrado za izjemne dosežke na področju tržnega komuniciranja destinacij, kongresov, dogodkov in kongresnih ponudnikov v jugovzhodni Evropi po izboru revije Kongres.

Ker nam neokrnjena narava veliko pomeni, smo tudi pri prenovi wellnessa sledili trajnostnemu razvoju in ohranjanju okolja. Gostom lahko od poletja 2016 dalje ponudimo pravo razvajanje v alpskem wellnessu. Na voljo so različne savne, whirlpool z masažnimi sedeži, zunanji naravni bazen in prostor za počivanje in panoramsko steno in pogledom na vrhove Kamniško-Savinjskih Alp. V sklopu wellnessa organiziramo tudi programe joge in meditacije za sprostitev.

Kakovostna hrana s svežimi lokalnimi izdelki predstavlja pomembno vrednoto za naše goste. Kuhinja za pripravo hrane skoraj ne uporablja umetnih dodatkov in ojačevalcev okusa, ampak se trudi, da je gostje lahko okušajo dobrote sosednjih kmetij med obroki.

Na voljo je vrsta doživetij, ki jih animatorji pripravljajo za poslovne skupine: vse od pastirskih, kmečkih in lovskih iger pa do unikatnih in inovativnih odprav z IFMGA gorskimi vodniki po prelazih Kamniško-Savinjskih Alp. Za ostale ljubitelje narave pa je na voljo tudi šola kajaka, vožnja z raftom, raziskovanje arheoloških in snežnih jam, kolesarjenje po Solčavski panoramski cesti, ki se vije na 1.200 m nadmorske višine, offroad vožnja z štirikolesniki po skritih kotičkih Logarske doline, lokostrelstvo, nočni sprehodi z baklami do Olcarske bajte, tekmovanje ekip v peki kruha, delavnice polstenja ovčje volne in še več bi se našlo.

Pogoji za poslovna srečanja so popolna: klimatizirane konferenčne dvorane z opremo za projeciranje in ozvočenjem ter fiksnim optičnim internetom s hitrostjo 30/30 Mb/s. In še najpomembnejše – velika okna zagotavljajo tudi dnevno svetlobo.

 

Vabljeni v naš mali raj v osrčju Kamniško-Savinjskih Alp!