SPLETNA REZERVACIJA

Naša zgodba in vizija

Naša zgodovina, vizija in cilji

 

Predniki družine Plesnik so udomačili pokrajino Logarske doline pred 700 leti. Iz generacije v generacijo se je prenašalo zavedanje  o pomenu ohranjanja naravnih virov in kulturne identitete. Že dve stoletji si domačini delimo prijetne trenutke v dolini tudi z obiskovalci, ljubitelji gorske narave. Z razvojem planinstva in turizma se je v 20. stoletju domačinom ponudila priložnost za dodaten vir prihodka. Zato so lahko manj posegali v naravo in bolj ohranjali naravne vire. Večji razmah turizma pa spet povzroča večje pritiske na naravo. Pa vendar; s skupnimi močmi nam bo uspelo ohraniti naravo krajinskega parka, ki obiskovalcem omogoča pristna doživetja, domačinom pa vir prihodka. Zato je še toliko bolj pomembno, da domačini in obiskovalci, vsak po svojih zmožnostih, prispevamo k varovanju narave.

 

Hvala, ker nam s svojim spoštljivim odnosom do Logarske doline pri tem pomagate.

 

Vizija

Ob trajnostnem poslovanju želimo ostati v ustvarjalnem stiku z naravo in identiteto območja. Obiskovalcem omogočamo kakovostno bivanje, stik z zdravilnimi energijami narave in dobro počutje v Logarski dolini.

Hotel Plesnik bo s tem postal ikona turistične ponudbe za zdravje in dobro počutje v slovenskih Alpah.

 

 

Cilji:

nuditi gostom visokokakovostne storitve bivanja in dodatnih programov v sodelovanju z lokalnim okoljem;

trajnostno poslovati ob minimalni porabi energije in vode, ob odgovornem ravnanju z odpadki ter minimalni količini zavržene hrane;

ohranjati naravo in kulturno identiteto krajinskega parka Logarska dolina in širšega območja;

pozitivno vplivati na naravno in socialno okolje ter spodbujati lokalno ekonomijo Solčavskega in širše;

razvijati programe za zdravje in dobro počutje v stiku z naravo, kot so ayurvedski programi in program »Energije pristne narave«, ki celostno obravnavajo človeka in mu pomagajo ohranjati in izboljševati zdravje ter dobro počutje;

širiti zavedanje o trajnostnem življenjskem slogu;

soustvarjati boljši svet za generacije za nami.

 

Zavezanost k trajnostnemu ravnanju

Edinstvena narava krajinskega parka kar vabi v svoj objem. Skrb za trajnostni življenjski slog se odraža v naravnih materialih, ki omogočajo kvalitetno bivanje, naše storitve pa še dodatno okrepijo blagodejne učinke narave, poskrbijo za varnost in dobro počutje.

Z našim trajnostno naravnanim delovanjem želimo pozitivno vplivati na naravo in družbo krajinskega parka Logarska dolina in širše. Zato smo s prenovo hotela zmanjšali porabo energije, vode in odpadkov. Odgovorno udejanjamo trajnostno in zero waste strategijo. 

 

Ponosni nosilci okoljskega certifikata GREEN GLOBE

Trajnostno delovanje je zapisano v naših genih. Tako so živeli že naši predniki, ki so udomačili pokrajino Logarske doline pred sedmimi stoletji. V sobivanju z naravo so nam zapustili ne le ohranjeno okolje ampak tudi zavest in zavezo o varovanju narave in identitete tega alpskega kotička. 

Številna priznanja in nagrade Logarske doline in Solčavskega pritrjujejo odločitvam naših prednikov, nas pa usmerjajo k trajnostnemu načinu razmišljanja in delovanja. 

Domačini želimo ohraniti kakovostno življenje zase in za svoje potomce. Z veseljem pa povezanost z naravo in našo identiteto delimo tudi z gosti našega družinskega hotela.

Okoljski certifikat GREEN GLOBE gostom potrjuje pristnost naših prizadevanj za trajnostni razvoj podjetja in širšega okolja.

 

Kot potrditev trajnosti na Solčavskem pričata dve priznanji:

- Solčavsko se je uvrstilo med TOP 100 najbolj trajnostih destinacij že tretje leto zapored

- Solčava je 21. 12. 2021 dobila priznanje za NAJBOLJŠO TURISTIČNO VAS NA SVETU s strani UNWTO

Green Globe
Green Globe