SPLETNA REZERVACIJA

Naša vizija in cilji

Naša zgodovina, vizija in cilji

Predniki družine Plesnik so udomačili pokrajino Logarske doline pred 700 leti. Iz generacije v generacijo se je prenašala zavest in zaveza o pomenu ohranjanja naravnih virov in kulturne identitete. Že dve stoletji si domačini delimo prijetne trenutke v dolini tudi z obiskovalci, ljubitelji gorske narave. Z razvojem planinstva in turizma se je v 20. stoletju domačinom ponudila priložnost za dodaten vir prihodka. Zato so lahko manj posegali v naravo in bolj ohranjali naravne vire. Večji razmah turizma pa spet povzroča večje pritiske na naravo.

 

A skupaj nam bo uspelo ohraniti naravo krajinskega parka, ki obiskovalcem omogoča pristna doživetja, domačinom pa vir prihodka. Zato je še toliko bolj pomembno, da domačini in obiskovalci, vsak po svojih zmožnostih prispevamo k varovanju narave.

 

Hvala, ker nam s svojim spoštljivim odnosom do Logarske doline pri tem pomagate.

 

Vizija

Naša vizija je, da ob trajnostnem poslovanju ostanemo v ustvarjalnem stiku z naravo in identiteto območja. Ob tem pa obiskovalcem omogočimo kakovostno bivanje, stik z zdravilnimi energijami narave in dobro počutje v Logarski dolini.

Hotel Plesnik bo s tem postal ikona turistične ponudbe za zdravje in dobro počutje v slovenskih Alpah.

 

 

Cilji:

  • nuditi gostom visokokakovostne storitve bivanja in dodatnih programov v sodelovanju z lokalnim okoljem;
  • trajnostno poslovati ob minimalni porabi energije in vode, ob odgovornem ravnanju z odpadki ter minimalni količini zavržene hrane;
  • ohranjati naravo in kulturno identiteto krajinskega parka Logarska dolina in širšega območja;
  • pozitivno vplivati na naravno in socialno okolje ter spodbujati lokalno ekonomijo Solčavskega in širše;
  • razvijati programe za zdravje in dobro počutje v stiku z naravo, kot so »Ayurvedski programi« in program »Energije pristne narave«, ki celostno obravnavajo človeka in mu pomagajo ohranjati in izboljševati zdravje ter dobro počutje;
  • širiti zavedanje o trajnostnem življenjskem slogu;
  • soustvarjati boljši svet za generacije za nami.

 

Zakaj smo se odločili za pridobitev okoljskega znaka GREEN GLOBE?

Številna priznanja in nagrade Logarske doline in Solčavskega pritrjujejo odločitvam naših prednikov, nas pa usmerjajo k trajnostnemu načinu razmišljanja in delovanja.

Domačini želimo ohraniti kakovostno življenje zase in za svoje potomce. Z veseljem pa povezanost z naravo in našo identiteto delimo tudi z gosti našega družinskega hotela Plesnik.

 

Okoljski certifikat GREEN GLOBE gostom verodostojno potrjuje pristnost naših prizadevanj za trajnostni razvoj podjetja in širšega okolja.

 

Green Globe
Green Globe