SPLETNA REZERVACIJA

Kino pod zvezdami

KINO POD ZVEZDAMI

Zvezde, svežina, mir in tišina... Vas je premamilo?

Vabimo Vas, da si skupaj z nami ogledate izbrane filme.

 

Kino pod zvezdami bo na travniku pred Hotelom Plesnik v petek, 5.8. in v soboto, 6.8.2016.

Vstop je prost!

 

IZBOR FILMOV

Četrtek; 4. 8. 2016 ob 21. uri

 

The Last Ice Merchant                      Facing The Gigant Bees

 

Zadnji trgovec z ledom / The Last Ice Merchant
Sandy Patch / ZDA/Ekvador / 2012 / 14 min

Baltazar Ushca ima sila nenavadno poslanstvo: več kot petdeset let se že ukvarja s prodajo ledu. Ekvadorski zadnji ledeni trgovec led pridobiva na ledeniku gore Mount Chimborazo. Njegova brata, ki sta se prav tako preživljala z ledom, sta se upokojila že davno tega, le Baltazar še vztraja v tem težkem in redkem poklicu. Zgodba o velikih spremembah v tradicionalnih kulturah prikazuje, kako so se trije bratje skozi čas privajali novim navadam in jih postopoma sprejeli za svoje.
Spletna stran Festivala gorniškega filma: http://imffd.com/2014/film/260/index.html

 

 

Pogumno do orjaških čebel / Himalaya, Facing The Giant Bees
Jérôme Ségur / Francija / 2011 / 52min

Divja nepalska čebela velja za največjo izmed vseh čebeljih vrst na svetu. Njen pik je lahko celo usoden. Le najbolj drzni in pogumni si upajo soočiti s to ogromno žuželko, da bi prišli do zlatega zaklada, ki si ga človek želi že od pradavnine – sladkega divjega medu. Moti se bo na lov za medom podal prvikrat in bo gledalca odpeljal na tri vrtoglave čebelje avanture. Mu bo uspelo pretentati čebele ter se soočiti z lastnim strahom in ga premagati?
Spletna stran Festivala gorniškega filma: http://imffd.com/2013/film/223/index.html
Napovednik: https://www.youtube.com/watch?v=BTY-PSDejLY

 

Sobota; 6. 8. 2016 ob 21. uri

 

Severno od sonca / North of the Sun 
Inge Wegge, Jørn Nyseth Ranum / Norveška / 2012 / 46min

Mlada pustolovca Inge in in Jom sta se lotila nenavadne avanture: devet mesecev mrzle norveške zime sta živela v odmaknjenem in nenaseljenem zalivu arktičnega otoka ob obali severne Norveške, kjer sta se vsak dan srečevala le s prostranstvi ledenega Atlantskega oceana. S sabo sta prinesla tudi deski za surfanje na valovih - verjetno največjo motivacijo za tako dolgo bivanje na otoku. Negostoljubni zaliv namreč skriva veliko skrivnost, najboljše valove v tem delu sveta.

Spletna stran Festivala gorniškega filma: http://imffd.com/2014/film/249/index.html

 

Sunakali – Namaste Nepal
Bhojraj Bhat, 2014 / Nepal / 48'

Sunakali, deklica iz revnega okrožja Mugu v enem najbolj nerazvitih delov Nepala, obožuje nogomet. Skupaj s prijateljicami sestavijo nogometno ekipo, s katero zmagajo na državnem turnirju. Po prihodu domov jih sprejme celotno okrožje in vsi želijo z njimi proslaviti zmago. S pomočjo nogometa je puncam uspelo spremeniti družbeni odnos do žensk, kar bi drugače trajalo več let.

Spletna stran Festivala gorniškega filma: http://imffd.com/podrobnosti/?tx_ttnews%5Btt_news%5D=190&cHash=74badcfe31e471e9367e034782fcd250

 

Projekcijo omogoča Društvo za gorsko kulturo.