Marec bo v Logarski dolini posvečen vrhunski kulinariki, tradiciji in pristnim lokalnim sestavinam.
V Hotelu Plesnik pripravljamo izjemen mesec gastronomskih doživetij: od skrbno pripravljenih delavnic do prestižnih večerij in otvoritve naše fine dining restavracije – vsak dogodek nosi edinstveno zgodbo in čarobnost Logarske doline.
Minulo leto so v Hotelu Plesnik v sodelovanju s chefoma Janezom Bratovžem in Tomom Čoparjem uspešno zasnovali novo kulinarično zgodbo in v Logarsko dolino pripeljali vrhunsko kulinarko. V jubilejnem letu 2025, ko hotel Plesnik praznuje 30. obletnico ponovnega odprtja, stopajo še korak dlje – kulinarično odličnost nadgrajujejo s konceptom fine dining doživetja. Ob odprtju nove Restavracije Plesnik so se predstavili tudi lokalni dobavitelji, ki po mnenju chefov Janeza Bratovža in Toma Čoparja pomembno soustvarjajo jedilnik nove Restavracije Plesnik.
Zvesti gostje Hotela Plesnik, partnerji, dobavitelji in predstavniki kulinaričnih medijev so 14. marca med prvimi okusili jedi, s katerimi bosta hišna chefa Janez Bratovž in Tom Čopar goste nove Restavracije Plesnik peljala na eleganten kulinarični sprehod skozi tradicijo in okuse Zgornje Savinjske doline in Solčavskega, podprt s skrbno izbrano vinsko spremljavo in vrhunsko postrežbo.
Koncept nove fine dining restavracije ostaja zvest pristopom lansko leto odprte hotelske restavracije, a nadgrajen. Nova kulinarična zgodba, ki sta jo skupaj zasnovala legendarni chef Janez Bratovž, pionir sodobne slovenske kulinarike, in nadarjeni mladi chef Tom Čopar, še naprej navdihuje s prepletom tradicije, trajnosti in prvovrstnih lokalnih sestavin, a še bolj pretanjeno poudarja mikrolokacijo, povezanost z lokalnimi dobavitelji in premišljeno prilagajanje naravi.
Degustacijski meni kot odsev okoliške narave
Restavracija Plesnik ni à la carte restavracija, temveč prostor, kjer se gostje povsem prepustijo chefu. Degustacijski meni, sestavljen iz sedmih hodov in nekaj pozdravov, popelje skozi okuse Zgornje Savinjske doline in Solčavskega: od sirneka z divjimi zelišči do mavrahov, ki rastejo za hotelom, od tradicionalnih zgornjesavinjskih žlinkrofov v »suhi župi« do srnjega fileja s konfitirano gomoljno zeleno, ajdovo rezino z gozdnimi gobami in sirupom smrekovih vršičkov. Jedi so odsev bližnjega gozda, nepokošenega travnika, hotelskega vrta in kmetij, ki jim narava v teh krajih ne prizanaša. Bolj pristno ne gre.
Vinska karta, ki jo je oblikoval Plesnikov hišni somelje Simon Voler, se osredotoča na najboljša slovenska vina, ki jim dodaja vrhunska vina Francije, Italije in Španije ter premišljen izbor žganih pijač.
Restavracija Plesnik je odprta v večernih urah. V skladu s trajnostno usmeritvijo hotela je za obisk potrebna predhodna rezervacija.
Znova se pridružujemo pobudi, ki v ospredje postavlja potrjeno odlične slovenske restavracije. V naši novi Restavraciji Plesnik bomo pripravili posebne večhodne degustacijske menije po dostopni ceni, s poudarkom na sezonskih in lokalnih sestavinah.
Na voljo je tudi ekskluzivna koda za popust TR10, ki prinaša ugodnost pri nočitvi z zajtrkom. Vpišite jo ob rezervaciji in uživajte v posebni ponudbi!