O nas

Spoznajte nas

Družina Plesnik v Logarski dolini živi že 700 let. Glavni dejavnosti naših prednikov sta bili kmetijstvo in gozdarstvo, od začetka 20. stoletja pa tudi turizem.

 

Že od vsega začetka si v hotelu Plesnik prizadevamo za sonaravni in ekoturizem ter trajnostno rabo virov. Sprejeli smo vrsto ukrepov, s katerimi želimo osveščati tudi naše goste in dobavitelje in poskrbeti, da bodo lahko v neokrnjeni naravi uživale še številne generacije za nami. Edinstvena in neokrnjena narava krajinskega parka Logarska dolina kar vabi v svoj objem, zato je edino pravilno, da s primernim ravnanjem poskrbimo za trajnostni razvoj in tudi našim zanamcem omogočimo, da bodo lahko uživali v teh lepotah.

 

Naša trajna zaveza sestoji iz več segmentov, skupno vodilo pa je skrb za neokrnjeno naravo, ki nas obdaja, lokalne tradicije in sočloveka. Na vseh ravneh se trudimo, da bi prispevali k izboljšanju in ohranjanju kvalitete življenja v naši okolici in gostom omogočili kvalitetno bivanje in edinstvena doživetja. Naša skrb za trajnostni življenjski slog se odraža v izboru naravnih materialov, ki omogočajo kvalitetno bivanje, in naših storitvah, ki z vključevanjem lokalne okolice prinašajo dobrobit prav vsem vpletenim: gostom in domačinom. Obenem smo s prenovo hotela zmanjšali porabo energije, vode in odpadkov, s smotrno porabo hrane v naši restavraciji pa uspešno implementiramo zero waste strategijo.

 

Naša ekipa je predana svojemu delu in si po najboljših močeh prizadeva, da bi bilo vaše bivanje v hotelu Plesnik nepozabna izkušnja.

 

Hotel Plesnik****
Plesnik d.o.o.
Logarska dolina 10
3335 Solčava
tel.: 386 3 839 23 00
fax.: 386 3 839 23 12
e-pošta: info@plesnik.si

 

Lastnica in generalna direktorica: Martina Plesnik

Direktorica: Nina Brdar Plesnik

Kontaktirajte nas

Bi nam želeli kaj sporočiti ali pa vas kaj zanima? Vabimo vas, da izpolnite kontaktni obrazec in v najkrajšem možnem času vam bomo odgovorili.

 

Klik do obrazca

Kako do nas

Koordinate:

46° 23' 54'' (sever, širina) - 46.398318

14° 37' 51'' (vzhod dolžina) - 14.631804

 

Najbližja letališča

Celovec (Avstrija) - oddaljenost 65 km - čas vožnje 1 ura

Ljubljana - Letališče Ljubljana (Slovenija) - oddaljenost 65 km - čas vožnje 1 ura

Graz (Avstrija) - oddaljenost 190 km - čas vožnje 2 uri

 

Opis poti

Ljubljana - Logarska dolina

Peljete se po avtocesti - smer Celje/Maribor.

Na izvozu Šentrupert zavijete z avtoceste proti Mozirju.

Ves čas se peljete po glavni cesti mimo Mozirja - Ljubno ob Savinji - Luče ob Savinji - Solčava - Logarska dolina.

 

 

Maribor/Celje - Logarska dolina

Peljete se po avtocesti - smer Ljubljana.

Na izvozu Šentrupert zavijete z avtoceste proti Mozirju.

Ves čas se peljete po glavni cesti mimo Mozirja - Ljubno ob Savinji - Luče ob Savinji - Solčava - Logarska dolina.

 

Naša vizija

Ob trajnostnem poslovanju želimo ostati v ustvarjalnem stiku z naravo in identiteto območja. Obiskovalcem omogočamo kakovostno bivanje, stik z zdravilnimi energijami narave in dobro počutje v Logarski dolini.

 

Hotel Plesnik bo s tem postal ikona turistične ponudbe za zdravje in dobro počutje v slovenskih Alpah.

 

 

Ponosni nosilci okoljskih znakov GREEN GLOBE in SLOVENIA GREEN

Trajnostno delovanje je zapisano v naših genih. Tako so živeli že naši predniki, ki so pokrajino Logarske doline udomačili pred sedmimi stoletji. Zapustili so nam ne le ohranjeno okolje ampak tudi zavest in zavezo o varovanju narave

 

Številna priznanja in nagrade pritrjujejo odločitvam naših prednikov, nas pa usmerjajo k trajnostnemu načinu razmišljanja in delovanja. Domačini želimo ohraniti kakovostno življenje zase in za naše zanamce. Z veseljem pa povezanost z naravo delimo tudi z gosti hotela. Okoljski certifikat GREEN GLOBE in vključenost v Zeleno shemo slovenskega turizma gostom potrjuje pristnost naših prizadevanj za trajnostni razvoj. 

 

Več informacij

 

Green Globe
Green Globe