SPLETNA REZERVACIJA

AHAM joga oddih

Odkrijte sebe z jogo
 
Joga oddih je idealen pobeg od vrveža sodobnega življenja in čas, ko se lahko osredotočite nase. Da bi jogo kar najbolje izkoristili, jo je najbolje vaditi čim bližje naravi. Hotel Plesnik v najbolj mirni in spokojni Logarski dolini ponuja čudovit 7-dnevni joga umik s številnimi posebnimi in klasičnimi srečanji za ljubitelje joge.
 
'Aham' pomeni 'Jaz', joga pa je način povezovanja z našo notranjostjo, ki nam posledično omogoča povezovanje z zunanjim svetom. Naš Aham Yoga Retreat vam pomaga razumeti pravi smisel joge. Poleg praktičnih vadb joge organiziramo tudi teoretične ure, ki na kratko obravnavajo različne teme in tako poglobijo vaš vpogled v jogo. Na umiku so na voljo tudi nekatere dodatne dejavnosti, kot so seminar o ajurvedi, ocena telesne konstitucije, ki jo opravi naš strokovnjak za ajurvedo, priložnost za ajurvedsko masažo in ogled kuharske demonstracije z našim hišnim ajurvedskim kuharjem.
 
Pridružite se našemu programu Aham in se družite z enako mislečimi ter izkusite pristno prakso joge. Uskladite se s svojo notranjostjo, razširite svoje perspektive in poglobite prakso joge.
 
Joga AHAM oddih poteka v angleškem jeziku.
 
Termini:
 
5. - 13. april 2022
28. junij - 6. julij 2022
12. - 20. oktober 2022

Spoznajte inštruktoraja
 
Dayal Joy
 
Dayal je specialist Ayurvede iz Indije, ki je tudi certificiran inštruktor joge. Zelo se navdušuje nad prakso klasične hatha joge in s svojimi tečaji poskuša vedno posredovati pomen avtentičnih stilov joge. Dayalovi tečaji joge so polni informacij o vadbi, položajih, dihanju in še veliko več. Ajurveda in joga sta sestrski vedi, imata enake vedske korenine, zato Dayal združuje obe, da bi svojim strankam pomagal obnoviti harmonijo in povezanost z naravo.
 
Posebnosti
  • 2 dnevni joga seansi, ki vključujeta asane (vadbo drž), pranajamo (dihalne tehnike), joga nidro (vodeno meditacijo), dhjano (meditacijo), petje Aum, Surya in Chandra Namaskaras (pozdrav soncu in luni), Kapala Bhathi Kriya in še veliko več
  • 4 teoretični tečaji, ki zajemajo teme, kot so opredelitev in uvod v jogo, aštanga joga (osem udov joge), Bhagavat Gita (veliki ep, znan kot "Gospodova pesem"), čakre (točke moči), mudre (geste rok) in še veliko več
  • Seminar o ajurvedi
  • Prakruthi analiza (pogovor z našim strokovnjakom za ajurvedo, da bi diagnosticirali vašo telesno konstitucijo v skladu z ajurvedo)
  • Ekskluzivno srečanje z našim hišnim kuharjem ajurvede, uvod v indijske začimbe in prikaz kuhanja
  • pristna 40-minutna masaža ayurveda
  • bivanje v butičnem hotelu s certifikatom Green Globe Eco
  • dostop do alpskega eko wellness centra
  • Dnevni ekološki obroki iz svežih sestavin z lokalnih gorskih kmetij
  • nastanitev za 8 noči
Vsak dan bo poln različnih jogijskih doživetij.
 
Dan boste začeli s 75-minutno vadbo joge, ki vključuje raztezne, krepčilne in obnovitvene joga asane, zaključili pa jo boste s sproščanjem. Po tej aktivni jutranji seansi bo vaše telo zagotovo potrebovalo idealen zajtrk. V naši restavraciji vam bomo postregli ekološki zajtrk z lokalnimi izdelki z bližnjih kmetij; na voljo so tudi vegetarijanske, brezglutenske in veganske jedi. Sledil bo bodisi teoretični pouk o posameznih temah joge, zaradi katerih je ta umik AHAM edinstven, bodisi analiza vaše telesne konstitucije in poživljajoča ajurvedska masaža z našo ekipo ajurvede.
 
Popoldne boste imeli čas zase, ki ga boste lahko preživeli v našem alpskem eko wellness centru z masažnim bazenom ter finsko, bio in parno savno ali pa se odpravili na prosto in se udeležili aktivnega kolesarjenja ali pohodništva.
 
Dan se zaključi z večerno sprostitveno in meditativno jogo, ki ji sledi okusna večerja.
 
Vzorec dnevnega urnika (torek zvečer - sreda zjutraj / sreda zvečer - četrtek zjutraj)
 
7.00 Jutranja vadba joge
8.30 zajtrk
11.00 Teoretični pouk/izkušnja ajurvede
13.00 Lahkotno kosilo
Popoldne Prosti čas za sebe ali izbirne dejavnosti
17.00 Večerna joga
19.00 večerja
 
Umik se začne v torek zvečer z druženjem, ki mu sledi večerja, in konča v sredo po zajtrku.
Program poteka v angleščini.

AHAM joga oddih paket

(8 noči)

Dvopostlejna soba

(cena po osebi)

Enoposteljna soba

(cena po osebi)

Vila Palenk***S

5. - 13. april 2022

12. - 20. oktober 2022

€1.585 €1.785

Vila Palenk***S

28. junij - 6. julij 2022

€1.681 €1.785

 

Doplačila:

• turistična taksa: 2€ po osebi na dan
• prijavnina: 2,50€ po osebi
 

Informacije in rezervacije:

• Rezervacijo lahko opravite po telefonu, emailu ali preko spletne strani: www.plesnik.si
• Telefon: +386 3 839 23 00
• Email: info@plesnik.si  
• Za potrditev je potrebno vplačilo 30% akontacije
• Poslovni račun: IBAN: SI56 3400 0101 1524 124
SWIFT/BIC code: KSPKSI22XXX
BANKA SPARKASSE, Cesta v Kleče 15, 1000 Ljubljana
Green Globe
Green Globe