SPLETNA REZERVACIJA

SADHANA joga retreat

Jogijski oddih je vedno odmik od napornega sodobnega življenja in čas, ko se lahko osredotočimo nase. To pa bo najučinkovitejše, če jo boste izvajali čim bližje naravi. V Hotelu Plesnik na naši najbolj mirni in spokojni lokaciji v Logarski dolini za ljubitelje joge pripravljamo tridnevni joga oddih z veliko posebnostmi.
 
'SADHANA' se nanaša na 'disciplinirano prakso' in joga je na nek način disciplinirana praksa ali napor, ki se izvaja za dosego želenega znanja ali cilja. V tem smislu je vsak napor neke vrste sadhana, saj vodi k doseganju nekega predvidenega cilja. Sadhana joge je sredstvo za opuščanje lastnega ega in je disciplina, ki se izvaja v prizadevanju za zadovoljstvo. Je rutina, ki jo izvajate zase, da bi negovali svoj um in telo, ki jo lahko uporabite kot orodje, ki vam pomaga pri delu na sebi in vam omogoča, da živite svoje življenje na najbolj zaželen način. Naš tridnevni umik Sadhana Yoga vam bo pomagal spoznati, da joga ni cilj, temveč pot.
 
Na umiku vas čakajo tudi nekatere dodatne dejavnosti, kot so ocena vaše telesne konstitucije, ki jo opravi naš strokovnjak za ajurvedo, pristna izkušnja ajurvedske masaže, sprostitev v naši "oazi miru" - Alpskem eko wellnessu in še veliko več.
 
Pridružite se umiku Sadhana in se družite z enako mislečimi ljudmi ob pristnih praksah in učenju joge. Uskladite se s svojim najvišjim jazom, izoblikujte svoje perspektive in poglobite svojo prakso joge.

PAKET VKLJUČUJE
- Dve dnevni vadbi joge, ki vključujeta asane, pranajamo, vodeno meditacijo, dhjano, petje Aum, Surya in Chandra Namaskara, Kapala Bhathi Kriya in še veliko več.
- Prakruthi analiza (pogovor s strokovnjakom za ajurvedo, da bi diagnosticiral vašo telesno konstitucijo v skladu z ajurvedo)
- pristna ajurvedska masaža v trajanju 40 minut
- bivanje v butičnem hotelu s certifikatom Green Globe Eco
- Dostop do zdravilišča Alpine Eco Wellness
- Dnevni ekološki obroki iz svežih sestavin z lokalne gorske kmetije.
- 3 nočitve
 
Raven znanja
- Začetnik
- Vmesna
Slogi joge
- Hatha
- obnovitvena joga
- Nidra
Vsak dan bo namenjen različnim izkušnjam z jogo. Skupno boste imeli 6 praktičnih srečanj joge.
Dan boste običajno začeli s 75-minutno vadbo joge z razteznimi, krepčilnimi in obnovitvenimi joga asanami, ki se bo končala s sprostitvijo. Po tej aktivni jutranji seansi vaše telo vsekakor potrebuje idealen zajtrk. V naši restavraciji vam bomo postregli z ekološkim zajtrkom, pripravljenim iz lokalnih proizvodov z bližnjih kmetij, na voljo pa so vam tudi vegetarijanske, brezglutenske in veganske jedi. Temu bo sledila analiza telesne konstitucije ali poživljajoča masaža z našo ekipo ajurvede.
V popoldanskih urah imate prosti čas, ki ga lahko najbolje preživite v našem alpskem eko wellnessu z masažnim bazenom, finsko, bio in parno savno ali pa se odpravite na aktivno kolesarjenje ali pohodništvo. 
Dan se konča z večerno vadbo joge, ki je bolj sproščujoča in meditativna, sledi pa ji okusna večerja.
 
Vzorec dnevnega urnika (petek in sobota)
 
- 07.00 Jutranja vadba joge
- 08.30 Zajtrk
- 11.00 Doživljanje ajurvede
- 13.00 Lahkotno kosilo
- Čas za sebe ali izbirne dejavnosti
- 17.00 Večerna joga
- 19.00 Večerja
 
Umik se začne v četrtek popoldne z uvodno vadbo joge in kasnejšo večerjo. Konča se v nedeljo zjutraj po jutranji jogi, ki ji sledi zajtrk.

Cena paketa

 

Hotel Plesnik****

3-dnevni paket na sobo

18. - 21.5.2023

12. - 15.10.2023

8. - 11.6.2023

17.-20.8.2023

Dvoposteljna soba, 20 m2 1.452 1.692
Enoposteljna soba, 15 m2 816 936

 

Soba z balkonom in pogledom na slap, 20 m2: €10

Soba z balkonom in pogledom na alpe, 15 m2: €20

Kraljeva soba z balkonom in pogledom na Alpe, 27 m2: €40

 

Vila Palenk***S (depandansa)

3-dnevni paket na sobo

18. - 21.5.2023

12. - 15.10.2023

8. - 11.6.2023

17.-20.8.2023

Dvoposteljna soba, 20 m2 1.392 1.542
Enoposteljna soba, 15 m2 816 936

 

Cene veljajo od 6.1.2023.

 

DOPLAČILA

- turistična taksa: €2 po osebi na dan; €1 za otroke med 7. In 18. letom starosti
- prijavnina: €2,50 po osebi
- žival: €25 na noč, na žival
- otroška posteljica: €10 na noč
- doplačilo za bivanje v petek in soboto: €10 po osebi na dan
- doplačilo za uporabo enoposteljne sobe: €30 na noč
 

AKONTACIJA

Za potrditev rezervacije je potrebno vplačilo 30% akontacije. Ta se lahko plača s kreditno kartico ali preko nakazila na naš poslovni račun:

Banka Sparkasse, Cesta v kleče 15, 1000 Ljubljana

Poslovni račun: SI56 3400 0101 1524 124

BIC/SWIFT: KSPKSI22

Prejemnik: Plesnik d.o.o., Logarska dolina 10, 3335 Solčava, Slovenija

 

ODPOVEDNI POGOJI

Do 7 dni pred prihodom je brezplačna odpoved; v zadnjih 7 dneh pred prihodom 100% zaračunamo
prvo noč. Če se akontacija vrne se zaračunajo normirani stroški v višini €5 za akontacije do €150 in €10 za akontacije v višini nad €150.

 

PRIHOD IN ODHOD

Gostom so sobe na dan prihoda na voljo po 14 uri. Vljudno prosimo za informacijo, če bo prihod po 19 uri zvečer. Sobo je na dan odhoda potrebno zapustiti do 10 ure. Gostje, ki sobe ne zapustijo do 10 ure, plačajo strošek poznega odhoda. Pozni odhod je možen po predhodnem dogovoru z recepcijo in se zaračuna v višini €80 na sobo.

 

ALPSKI EKO WELLNESS

Wellness center je odprt od 10.00 do 20.00 oziroma 22.00 ure. Wellness je namenjen sproščanju, zato poskrbite za mir in tišino. Vstop otrokom je dovoljen največ do 17.00 ure ob spremstvu staršev in ustreznem obnašanju (mir in tišina). Vstop v savne otrokom ni dovoljen. Telefoniranje in predvajanje glasbe v wellnessu ni dovoljeno. Na voljo so finska, parna in bio savna, whirlpool (33°C), prostor za počivanje, zunanji plavalni ribnik, sončna terasa, bosa Kneipp pot mimo energijskih točk, lesene ploščadi za jogo, meditacijo in sproščanje pod slapom Palenk ter hladne Kneipp kopeli za roke in noge.

 

ŽIVALI

Doplačilo za hišnega ljubljenčka na dan je € 25 za žival. Hrana ni vključena v ceno. Obvezna je uporaba košare za spanje – v kolikor je nimate s sabo, je doplačilo € 10 na dan.

Živalim ni dovoljeno spati na glavni postelji ali na kavču - zaračuna se dodatno čiščenje € 20 na dan.

Živali lahko bivajo v sobah in se gibljejo po terasi hotela. Prepovedan jim je vstop v restavracijo, wellness, del notranjosti ali v okolico bazena. Morebitna škoda ali neupoštevanje pravil se zaračuna dodatno.

 

KAJENJE V NOTRANJIH PROSTORIH HOTELA JE STROGO PREPOVEDANO

V primeru kršenja pravila se računa globa v višini € 100.

 

KRAJINSKI PARK

Logarska dolina je zaščiten naravni park. Narava nam je zelo pomembna, zato prosimo, da spoštujete pravila obnašanja v parku:

- smeti, ki jih prinesete s sabo, odnesite tudi s sabo domov;

- prosimo, če s sabo ne prinašate plastenk s pijačo - voda iz pipe je pitna; pri nas lahko kupite tudi steklenico, ki jo večkrat napolnete za na pot;

- prosimo, če hodite samo po označenih poteh in s tem ne motite miru divjih živali in ne ogrožate zaščitenih rastlin;

- prosimo, če ne trgate zaščitenih rastlin;

- vabimo vas, da vozila pustite na parkirišču in se peš ali s kolesi podate na raziskovanje okolice, tako boste preživeli kakovosten dan v naravi in ne boste z izpušnimi plini onesnaževali zraka;

- vabimo vas, da pri nas ostanete na večerji: hrano, ki jo kupujemo je v največji možni meri od kmetov iz okolice, ki živali vzgajajo na odprtem, zato je hrana organska in kakovostna.

Green Globe
Green Globe