SPLETNA REZERVACIJA

PLESNIK VEDA

Ayurveda je znanost o življenju, ki odpira poti do zdravega načina življenja. S pomočjo smernic kaj lahko in kaj ne, posameznika vodi do zdravega, veselega in udobnega načina življenja. Temelji na dejstvu ''preventiva je boljša kot kurativa''.

Zakaj ravno Ayurveda?

Ayurveda temelji na zdravju, harmoniji, dolgem in kakovostnem življenju, zeliščih ter dobrem počutju. Logarska dolina s svojo neokrnjeno naravo in mirom nudi odlične pogoje, da se to lahko doseže.

 

Kaj je Ayurveda?

Ayurveda je naravna medicina, ki izvira iz Indije. Beseda Ayurveda pomeni znanje o življenju.  Razlaga znanje o tem, kaj lahko in kaj ne smemo početi, da bomo imeli zdravo, srečno, udobno in ugodno življenje tako v telesnem, mentalnem kot socialnem pogledu.

 

Preventiva je boljša kot kurativa.

To je prvo načelo Ayurvede, katera se trudi za človekovo celostno dobro počutje. Zdravje ni le fizično dobro počutje in odsotnost bolezni, zato je pomembno, da se naučimo kako živeti, da bomo zdravi, tako telesno, kot psihološko in duhovno.

 

Zakaj na Ayurvedsko masažo?

Ayurvedska masaža se razlikuje od klasične masaže.  Obstajajo različne vrste, vendar je vsem skupna uporaba zeliščnih olj. Če oseba uporablja takšno masažo redno ima to zelo velike prednosti za zdravje, kot so boljši krvni pretok, boljši in mirnejši spanec, bolje izoblikovane mišice, bolj prožni sklepi, bolj mladostno telo in še mnogo več.

 

Kdo je Dayal Joy, ki pri nas vodi program joge, meditacije in je svetovalec za Ayurvedsko prehrano?

Dayal Joy prihaja iz Kerale v Indiji, ki je poznana kot raj Ayurvede. Svoj študij je zaključil kot BAMS (bachelor of Ayurveda medicine and surgery 5 years course), na Rajiv Gandhi University of Health Sciences, Bangalore, Karnataka-India. Po končanem študiju je svojo kariero začel v priznani Ayurvedski kliniki v Kerali kot pomočnik Ayurvedskega zdravnika. Kasneje je delal še v nekaj klinikah in resortih, kjer se je učil tudi pri priznanih duhovnih vodjih - gurujih in se srečal z ljudmi iz vsega sveta. Z poznavanjem Ayurvede je z različnimi pristopi pomagal ljudem z različnimi potrebami... pomagal je, da so se znebili skrbi in prišli v ravnotežje, kjer se je dokazal, da je odlični Vaidya. 

V obdobju delovanja se je srečal z zdravljenjem različnih zdravstvenih stanj, težav s sklepi, kožnimi bolezni, depresijo in težavami povezanim s stresom. Zelo dobro pozna terapije Panchakarme. Yoga, pranayama in meditacija pa so mu dodatno pomagale do odličnih rezultatov.

V Hotelu Plesnik vodi program joge, meditacije in je svetovalec za Ayurvedsko prehrano.

Green Globe
Green Globe