SPLETNA REZERVACIJA

PLESNIK VEDA

Ayurveda je znanost o življenju, ki odpira poti do zdravega načina življenja. S pomočjo smernic kaj lahko in kaj ne, posameznika vodi do zdravega, veselega in udobnega načina življenja. Temelji na dejstvu ''preventiva je boljša kot kurativa''.

Zakaj Plesnik Veda?

Ayurveda verjame, da je človeško telo mešanica Narave. Ker se ta sistem ukvarja s harmonizacijo telesa, uma in duše, ga je potrebno izvajati na mestu, kjer lahko pridobite največ energije iz te zdravilne narave. Plesnik veda je kraj, ki je zibelka lepote narave. Sveži zrak, čudovita pokrajina in sama čista narava, imajo zdravilni potencial. Ta čudoviti kraj s pozitivnimi vibracijami in starodavnim sistemom zdravljenja lahko zlahka pomiri vaše telo in um ter vas popelje na naslednje ravni popolne harmonije.

 

Joga

“Yoga is the journey of the self, through the self, to the self.”
The Bhagavad Gita

 

Znanost o jogi ima svoj izvor pred tisočletji v vedskem obdobju, enako kot ajurveda, torej lahko rečemo, da sta ajurveda in joga dve medsebojno povezani veji istega drevesa vedskega znanja. Vsaka ima edinstveno mesto in funkcijo.

Joga ni starodavni mit, zakopan v pozabo, ampak je najdragocenejša dediščina sedanjosti. Je bistvena potreba današnjega časa in kulture jutrišnjega dne – Swami Sathyananda Saraswati. Je znanost o pravilnem življenju in je kot taka namenjena vključitvi v vsakdanje življenje. Deluje na vse vidike osebe: fizični, vitalni, mentalni, čustveni, psihični in duhovni. Beseda joga izvira iz korenske besede YUJ, ki pomeni združitev ali enost, besede telesa in uma, notranjega in vrhovnega jaza.

Joga bo najbolj koristna, če jo boste izvajali čim bližje naravi, da boste pridobivali energijske vibracije matere narave in spoznali svoje telo kot mešanico Narave. Joga Plesnik je neverjetna praksa joge (joga asane-posturalna praksa), ki izkorišča največ možnosti čudovite narave okoli našega kraja.

 

 

Meditacija

“The power of concentration is the only key to the treasure-house of knowledge”

-Swami Vivekananda

 

Dhyana ali meditacija je predzadnja med Ashta angami jogami (praksa joge z osmimi okončinami). Je naslednja stopnja koncentracije, kjer moraš biti pozoren in prenehati spreminjati um. Meditacija je najbolj sproščujoča tehnika v jogi in zahteva stalno vadbo. Po mnenju modreca Patanjalija, ki je predlagal jogo, je neprekinjen tok zavedanja v predmetu meditacije Dhyana (meditacija). Gre za stalno opazovanje uma.

60-minutna seja vključuje različne prakse pranayame (tehnika dihanja), jogo nidra (inducirana meditacija) in dhyano (meditacija). Naš inštruktor joge vam bo pomagal, da boste bolje razumeli meditacijo in kako jo pravilno izvajati.

 

Ajurvedska dieta

Ajurveda pravi, da hrana ohranja življenje živih bitij. Vsa živa bitja v vesolju potrebujejo hrano. Jasnost, dolgoživost, sreča, zadovoljstvo, prehrana moč in intelekt, so pogojeni s hrano.

“Let food be thy medicine, thy medicine shall be thy food “-Hippocrates

 

Enako načelo velja tudi v ajurvedski znanosti. Pravi, da če uživate pravo hrano, v pravi kakovosti in na pravi način, z vsemi šestimi okusi (sladko, kislo, slano, ostro, grenko, adstringentno), je sama po sebi zdravilo za vaše telo in ta zdrava hrana sama po sebi lahko razbremeni zdravstvene težave in vpliva na dolgoživost. Ajurveda daje velik pomen Ahari (hrani). Zato ta holistična znanost vedno poskuša popraviti vašo prehrano iz nezdrave v koristno.

“Aaharasambhavam yasthu rogashchaaharasambhavah  l

Hithahitha visheshashcha visheshah sughadhukhayoh”  ll

           -Charaka Samhitha

 

Pomeni, da sta zdravo telo in tudi bolezen, posledica hrane. Polnovredna in nezdrava hrana, sta odgovorni za srečo in nezadovoljstvo. Po ajurvedi mora biti hrana, ki jo zaužijete, lahko prebavljiva, polnovredna in topla, ki izboljša vaš prebavni ogenj, ki neguje vaša tkiva in vam pomaga ohranjati ravnovesje celotnega telesa in duha.

Naši usposobljeni kuharji bodo poskrbeli za vašo zdravo prehrano v času ajurvedskega paketa, ki ga priporoči naš ajurvedski specialist. Ta se določi po vašem začetnem posvetovanju z njim. Za vas pripravimo prilagojeno prehrano, glede na vašo telesno konstitucijo in zdravstveno stanje.

 

Naša ekipa

Našo ekipo sestavlja strokoven, izkušen in kvalificiran kader iz Kerale, mesta, kjer je ajurveda v Indiji najbolj uspešna.

 

Ekipo vodi ajurvedski specialist dr. Dayal Joy, ki je zaključil 5,5 letni študij ajurvede in 200-urni tečaj za usposabljanje učiteljev v jogi. S seboj prinaša neprecenljive 9-letne izkušnje. Pred tem je delal kot zdravstveni delavec v Kerala Ajurveda Private Limited, enem izmed pionirjev ajurvede v Kerali v Indiji.

 

G. Suresh Babu Kannoth je ajurvedski terapevt s 16-letnimi izkušnjami. Poleg ajurvede, je njegova zelo cenjena praksa tudi joga. Masaža Marma, masaža Kalari (obe sta posebni vrsti tradicionalnih masažnih tehnik Kerale) in regleksologija stopal, so le nekatera področja njegovega strokovnega znanja.

 

Ga. Maya K. K. je prav tako ajurvedska terapevtka. Na področju ajurvede ima 14 let izkušenj. Masaža Marma, masaža Kalari (obe sta posebni vrsti tradicionalnih masažnih tehnik Kerale), ajurvedski lepotni tretmaji in regleksologija stopal, so le nekatera področja njenega strokovnega znanja.

 

G. Jyothimon M. C. je ajurvedski kuhar. Ima 14 let izkušenj na tem področju kot kuhar. Je strokovnjak za kuhanje indijske tradicionalne hrane, zlasti južno-indijske kuhinje. Bil je nominiran za nagrado “The Best Employee” leta 2017 v hotelu “Crown Plaza” v New Delhiju. Jyotji se je vedno želel naučiti novih področij kuhanja.

Green Globe
Green Globe