Zdravje in dobro počutje

Voda, kamen in les so naravni elementi, ki se v Hotelu Plesnik harmonično povezujejo v celoto in tvorijo jedro edinstvenega hotelskega alpskega eko wellnessa. Ta vas bo očaral z arhitekturo in subtilno popeljal v svet dobrega počutja in razvajanja.

 

Edinstvena kombinacija neokrnjene narave in strokovno usposobljenega kadra je tisto, zaradi česar hotel slovi kot izjemen kraj za sprostitev in krepitev zdravja.

 

Wellness storitve dopolnjujejo tudi programi joge in meditacije ter edinstveni ajurvedski tretmaji, ki jih izvaja ekipa pod taktirko izjemnega arjuvedskega specialista, Dayala Joya. Ta prihaja iz Kerale, mesta v Indiji, ki slovi po ajurvedi.

Alpski wellness

Hotelski wellness sestavljajo štirje tematski sklopi, ki so z elegantnimi prehodi povezani v celoto. V osrednjem prostoru se nahajata velik ogrevan whirlpool bazen in pa prostor za sprostitev z udobnimi počivalniki. Zraven se nahajata dva manjša masažna studia, kjer se lahko prepustite ajurvedski masaži, etažo niže pa vas čakajo turška, finska ter bio savna.

 

Pred hotelom se bohoti tudi naravni ribnik, kjer se boste obkroženi z energijami narave lahko dodobra sprostili. Ne spreglejte niti bosonoge knajpove poti, ki mimo številnih energijskih točk vodi od ribnika vse do slapa Palenk.

 

Odpiralni čas wellnessa: vsak dan med 10.00 in 20.00 (se prilagaja glede na sezono). Vstop v Alpski eko wellness je dovoljen le gostom, ki bivajo v Hotelu Plesnik ali Vili Palenk.

Oglejte si fotografije alpskega eko wellnessa v hotelu Plesnik in si dovolite začutiti dovršeno arhitekturo, ki vas subtilno zapelje v svet sprostitve in udobja.

V hotelu Plesnik nudimo številne masaže, od ajurvedskih do klasičnih masaž, ter številne programe in tretmaje za sprostitev in dobro počutje, pomlajevanje, detoks in še mnogo več. V kombinaciji z urami joge in edinstvenim jedilnikom, ki je prilagojen vašim potrebam, boste zasijali in se naužili novih energij.

 

Za več informacij nas kontaktirajte. 

 

Klik do cenika in podrobnejših informacij

Ajurveda

Ajurveda je veda o življenju, ki odpira poti do zdravega načina življenja in temelji na spoznanju, da je ''preventiva boljša kot kurativa''. Glavni cilj je harmonizacija telesa, uma in duše, zato jo je potrebno izvajati na mestu, kjer so zdravilne energije narave najmočnejše.

 

Zahvaljujoč izjemnemu naravnemu okolju, kjer se nahaja Hotel Plesnik, so strokovnjaki osnovali t.i. Plesnik vedo, pri čemer gre za edinstveno kombinacijo svežega zraka, čudovite alpske pokrajine ter starodavnega sistema zdravljenja (ajurvede), ki vaše telo in um popelje v popolno harmonijo.

Popolna harmonizacija telesa, uma in duše

Ajurveda izhaja iz predpostavke, da je človeško telo edinstvena stvaritev Narave, zato je ajurvedo za popolno harmonizacijo telesa, uma in duše potrebno izvajati na kraju, kjer je naravna energija najčistejša in najmočnejša. V hotelu Plesnik smo za vas pripravili edinstvene ajurveda pakete, ki bodo izboljšali vaše počutje in kvaliteto življenja.

Ajurvedski paketi

V hotelu Plesnik so vam na voljo številni različni ajurvedski paketi. Izberite najprimernejšega za vas in nas kontaktirajte glede podrobnosti. Vsi paketi vključujejo tudi jedilnik, ki je prilagojen vašim potrebam. Ta se določi po začetnem posvetovanju z ajurvedskim specialistom, glede na vašo telesno konstitucijo in zdravstveno stanje.

 

Izbirate lahko med petimi različnimi ajurvedskimi programi oz. paketi, ki vključujejo bivanje v hotelu, ter dvema programoma, ki nočitve ne vključujeta. 

 

Klik do programov

 

Joga in meditacija

Joga ni starodavni mit zakopan v pozabo, temveč dragocena dediščina sedanjosti, ki jo je smiselno vključiti v vsakdanje življenje. Ker se ajurveda in joga medsebojno povezujeta, v Hotelu Plesnik skozi celo leto potekajo številne delavnice joge, ki jih lahko obiščete samostojno ali kot del ajurvedskih paketov.

 

Enako kot pri ajurvedi smo tudi pri jogi v Hotelu Plesnik šli korak dlje in razvili t.i. Jogo Plesnik, ki jo odlikuje neverjetna praksa joge (joga asane-posturalna praksa). Ta izkorišča danosti čudovite narave Logarske doline. Izvaja v kombinaciji z meditacijo, ki velja za najbolj sproščujočo tehnika v jogi in zahteva stalno vadbo. 

 

Klik do aktualnih joga delavnic

 

Certificirani in strokovno usposobljeni vaditelji joge

Skozi celotno leto v Hotelu Plesnik potekajo številne delavnice in izobraževanja na temo joge in meditacije. Spoznajte strokovnjake in vaditelje, s katerimi sodelujemo in izberite program, ki najbolj ustreza vašim potrebam in pričakovanjem.

 

Vaditelje joge, ki v Hotelu Plesnik redno izvajajo jogijske delavnice, so Dayal Joy, Anja Jetter ter Tjaša in Tomo.

 

Spoznajte naše vaditelje joge

Green Globe
Green Globe