Kulinarika

Neokrnjena narava z ljubeznijo ujeta na vsakem našem krožniku

Prepletena s cvetočimi travniki in zelenimi gozdovi ter odmaknjena od vsakodnevnega vrveža Logarska dolina tudi v kulinaričnem smislu predstavlja izjemen navdih za vsakega kuharskega mojstra. Zato ni čudno, da je neokrnjena narava z ljubeznijo ujeta na prav vsakem krožniku.

 

Pristnost okusov in povezanost z lokalnim okoljem je moč čutiti prav na vsakem krožniku. 

 

 

Od ekološkega zajtrka do kulinaričnih razvajanj s štirimi hodi ob večerih

Kuharski mojstri v Hotelu Plesnik uporabljajo lokalna in ekološko pridelana živila z okoliških visokogorskih kmetij.

 

Vse jedi so pripravljene s čutno prefinjenostjo in ljubeznijo. Izogibanje umetnim aditivom pa omogoča, da se okusi še bolj približajo naravi in v brbončicah vzbudijo občutek domačnosti.

 

Gostom je na voljo ekološki zajtrk, strežejo tudi lahka kosila (pri polpenzionu sta juha in solata že vključeni v ceno), zvečer pa vas bodo razvajali s postreženo večerjo s štirimi hodi. Vsak dan je na voljo nov meni.

 

Ekološki zajtrk, ki je na voljo med 8. in 10. uro, vključuje bogat samopostrežni bife z organskimi izdelki z okoliških domačijsuhe mesnine, marmelade, jabolčni in bezgov sok pa pridelamo sami.

 

Za lahek prigrizek čez dan so vam med 12. in 15. uro na voljo solate, juhe, nekaj glavnih jedi ter izbor sladic. V alpskem eko wellnessu imate skozi celoten dan na razpolago vodo, sveža jabolka in čaj. Rezervacija vnaprej ni potrebna.

 

Klik do dnevne ponudbe jedi

 

Oglejte si tudi vinsko karto, ki vključuje pester nabor vrhunskih (pretežno slovenskih) vin.

 

Klik do vinske karte 

 

Zvečer, med 18. in 20. uro, vam bodo naši kuharski mojstri pričarali pravo pravcato kulinarično doživetje s pozdravom iz kuhinje in štirimi hodi. Izbirate lahko med mesnimi, lokalnimi, vegetarijanskimi ali veganskimi specialitetami.

 

Gostje, ki nimajo polpenziona, se vseeno lahko odločijo za večerjo, ki jo je potrebno predhodno rezervirati najkasneje do 14. ure (telefonsko ali po e-pošti). Cena je 50€.

Ambienti, ki pobožajo srce

V Hotelu Plesnik lahko uživate v izbrani in okusni hrani v treh različnih ambientih.

 

Restavracija predstavlja osrednji prostor, kjer se nahaja tudi velik kamin, ki v dolge zimske večere nežno in vnaša toplino in mir.

 

Lovska soba pa v izrazito alpskem slogu ponosno izžareva lokalne tradicije. Lesen pod, stene ter strop, umetelno izdelani leseni stoli sooblikujejo prijazen in domač ambient, katerega akcent predstavlja prelep pogled skozi okno, ki pomirja.

 

Gostom pa je na voljo tudi hotelska terasa, ki na lep sončen dan, ne glede na letni čas, odkriva prečudovite razglede in nudi številne možnosti za sprostitev ob dobri kavi, uživanje ob vrhunski kulinariki ter lovljenje sončnih žarkov.

Ajurvedska dieta

V sklopu ajurvedskega paketa bodo naši kuharji za vas pripravili prilagojen jedilnik po priporočilih ajurvedskega specialista. Ta se določi po začetnem posvetovanju z njim, glede na vašo telesno konstitucijo in zdravstveno stanje.

 

Več o ajurvedi

Brez odpadkov

V skladu z našo trajnostno strategije, ki temelji na principu ''ZERO WASTE'' oziroma na principu BREZ ODPADKOV, goste vabimo, da svojo kosilo ali večerjo rezervirate vnaprej in tako prispevate k smotrni in racionalni porabi hrane.

 

Več o naših trajnostnih prizadevanjih

Green Globe
Green Globe