Prepletena s cvetočimi travniki in zelenimi gozdovi ter odmaknjena od vsakodnevnega vrveža Logarska dolina tudi v kulinaričnem smislu predstavlja izziv za vsakega kuharskega mojstra.
V naši kuhinji si prizadevamo uporabljali kar največ lokalnih in ekološko pridelanih živil, ki jih po domačih recepturah pridelajo in proizvedejo na okoliških visokogorskih kmetijah. Pri nas je vsa hrana kuhana s čutno prefinjenostjo in z ljubeznijo. Brez umetnih aditivov se okusi še bolj približajo naravi in domačnosti, čemur dajemo v našem hotelu prav poseben poudarek.
V našem hotelu lahko uživate v izbrani in okusni hrani v treh različnih ambientih. Restavracija predstavlja osrednji del, kjer se v prostoru nahaja tudi velik kamin, ki v dolge hladne zimske večere nežno in subtilno vnaša toplino in mir. Kontapunkt v izrazito alpskem slogu predstavlja tako imenovana Lovska soba. Lesen pod, z lesom obložene stene ter strop, umetelno izdelani leseni stoli, ki ponosno kažejo oblike tradicije ter subtilna osvetlitev prostora sooblikujejo prijazen in domač ambient, katerega akcent predstavlja prelep pomirjujoč pogled skozi okno. Na voljo pa vam je tudi hotelska terasa, ki vam na lep sončen dan, ne glede na letni čas, nudi številne možnosti za sprostitev ob dobri kavi, uživanje ob vrhunski kulinariki ter lovljenje sončnih žarkov.
V sklopu naše trajnostne strategije, ki temelji na ''ZERO WASTE'' oziroma BREZ ODPADKOV, vas vabimo, da svojo kosilo ali večerjo rezervirate v naprej.
Rezervacije za večerje sprejemamo do 14.00 ure za isti dan.
info@plesnik.si
00386 (0)3 839 23 00
EKOLOŠKI ZAJTRK: 8.00 – 10.00
LAHKO KOSILO: 12.00 – 15.00
VEČERJA (strežena): 18.00 – 20.00
Gostje, ki imajo rezerviran polpenzion, imajo lahko kosilo že vključeno v ceno.
Bogat samopostrežni bife z organskimi izdelki s sosednjih domačij:
- mlečni izdelki so iz kmetije Ploder,
- skuta iz kmetije Strmčnik,
- jajca iz kmetije Moličnik,
- suhe mesnine, kot so budjola, brezavla, savinjski želodec in goveja salama pridelamo sami, meso kupimo od sosedov,
- med je Slovenski, čebelarstvo Borak,
- marmelade kuhamo sami,
- zeliščni čaji iz naših Alp,
- domači jabolčni sok,
- bezgov sok pripravimo sami - cvetove naberemo na obronku gozdov Logarske doline.
Vabimo vas, da poskusite naše specialitete.
Rezervirajte si mizo:
info@plesnik.si ali po telefonu na 03 839 23 00.
Bogat samopostrežni bife z ekološkimi izdelki s sosednjih domačij.
Kulinarično doživetje zvečer je strežena večerja s 4 hodi. Izbirate lahko med mesnimi, lokalnimi, vegetarijanskimi ali veganskimi specialitetami.